+47 7008 0800
|
booking@rundecentre.no

På toppen av Runde

På turen får ein tid til at oppleve sjøfuglane og sjå de mindre beferdede dele av Runde. På toppen av Rundebranden får du 360 graders utsikt ut over heile Runde og store dele av havgapet. Herifrå har du prima utsikt ut over det uendelege hav (følelse av å vere på kanten til det ukjente) og til Sunnmørsalpane.
På turen får du i hekkesesongen sjølvsagt å sjå lundefuglen (april – juli), havsula og mange av dei andre fuglar Runde gjer seg rik på, på sommaren. Der er også gode moglegheiter for å få sjå majesteten av dem alle havørnen (Heile året)
Vi møtes ved søre handfanget på Runde (ret etter Rundebrua, drei av til venstre og køyr ut til enden av vegen. Herifrå starten turen opp på fjellet med en lidt steil og ulendt stykke. Når vi er komma opp på fjellplatået møtes vi av den flotte utsikt ut mot Rundebranden og dei loddrette fjellsider der stupper ret ned i havet.
Vi følger fjellsida heile vegen ut til nordenden av Runde til Runde Fyr, der vi på vegen bland anna kommer forbi tårnet, lundeura, og Rundebranden. På vegen tar vi oss god til å stoppe og sjå på lundefuglen og skal du få høyre om dramatiske skipsforlis, myter og anna godt.  
 

Opplysingar:

Sesong:   14. april - 22. mai turar på tirsdag, og lørdag.
                 22. mai - 31. juli turar kvar dag.
Oppstart: kl. 10:00
Oppmøtestad: Søre Handfanget
Varigheit: 5 - 6 timar
Prisar: 725 kr
inkl.
- Lunsj
- Guida tur til fuglefjellet med kunnskapsrik naturguide
 

Gradering: middels. Moderate stigningar som kan innehalde enkelte bratte parti. Passar for dei med: litt erfaring i terreng, middels trente turgåare, dei med grunnleggende ferdighetar.

Utstyr: du må ha med ei sekk og vannflaske (1L) og kle deg etter vêret. Vi tilråder vasstette sko, vind og/eller regnjakke og varme klede.

Transport: turen tek høgde for at du kan kome deg til og frå Runde i eigen bil.

Merknadar: Det er ei matservering i opplevinga. Om du har allergiar så kan du opplyse om det i kommentarfeltet i bestillinga.
 


Vi tek atterhald om minimum 4 påmeldte for å gjennomføre turen. Ved kansellering vert du varsla 24 timar før turen startar og bestillinga vert refundert. Siste frist for bestilling vert då også 24 timar før turen startar. 

 

Overnatting:

Ønskjer du å sove på Runde? Runde Miljøsenter har moderne leilegheiter med sjøutsikt for utleige.
Be om eit tilbod på (+47) 7008 0800 eller på booking@rundecentre.no

Du kan også lese meir om overnatting på Runde her.