+47 7008 0800
|
booking@rundecentre.no

Velkomen til fugle- og skatteøya Runde

Runde Miljøsenter er ein forskingsstasjon og eit besøkssenter som tilbyr opplevingar på øya, utstillingar, matservering og overnatting
Vi tek i mot grupper heile året og vi held ope kvar dag gjennom sommaren. 

 

Med oss kan du:

Bu i moderne leilegheiter med sjøutsikt
Arrangere møter, seminar, konferanser og kurs
Holde selskap, konfirmasjonar og samlingar
Bli med på organiserte turar og aktivitetar
Nyte eit måltid i kafeen og besøke ei spanande utstilling om Rundeskatten og sjøfuglane

 

Runde – den naturlege møtestaden.

 

Opningstider

Vi er ope for grupper heile året, og vi har ope senter for alle i påska og kvar dag om sommaren. 

 

Pga. covid-19 er kafé og utstilling stengt i påska. Vore leilegheiter med sjøutsikt er klarer for overnatting og vi tilbyr kvar dag lundesafari med naturrettleiar. Med vore naturrettleiar får du lære mye om fugla og historier om Runde.

 

Runde Miljøsenter har flotte, moderne leilegheiter med sjøutsikt som du kan bu i heile året.

For meir informasjon og bestilling sjå her

 

 

 

 


Sommarope 2021

22. mai - 15 august


 

 

 

.

 

Eit utval av opplevingar på Sunnmøre

Sjå kva du kan få oppleve på Sunnmøre i sommar. Sikre deg plass på di oppleving i dag!

Guida omvising i utstillinga

Skal du på fuglefjellet eller ønskjer å lære meir om fugleøya Runde så oppmodar vi til eit guida besøk med oss. Her kan du sjå filmar om mektige naturfenomen, kome tett på sjøfuglane i utstillinga og utforske Rundeskatten som vart henta opp frå sjøen i 1972. Etter nesten 300 år på sjøbotnen rett utanfor Runde. Bestiller du guida omvising i utstillinga vert du med på ei innhaldsrik reise. Du får høre om den imponerande historia om forliset av Akerendam i 1725 og gullskatten som vart funnen av dykkarar i 1972. Guiden tek deg også med rundt i utstillinga blant alle sjøfuglane som hekkar på Runde. Veit du kanskje kor mange egg ein lundefugl legg om året? Om du ikkje gjer det, så kan guiden fortelje deg om det.  Billetten er gyldig for den dagen og til det klokkeslettet han vert bestilt. Vi viser film i auditoriet heile dagen, så her er det berre å høre med guiden når neste framsyning startar.  Spis eit måltid i havgapet I kafeen sel vi smørbrød, kaker, kaffi/ te og kioskvarer.  Maten vi serverer er alltid heimelaga og ofte inspirert av havet. Vi veljer også i størst mogleg grad lokale, økologiske og rettferdige råvarer. Senteret har alle rettigheiter, og kan for grupper tilby enkle lunsj- og middagsrettar så vel som finare middagar. Besøk oss heile året ​Vi tek i mot grupper (minimum 15 personar) året rundt. Her kan vi tilby både faglege foredrag og guida turar i utstillinga. Gjerne i ein kombinasjon med lunsj eller middag.  Om sommaren held vi ope kvar dag for alle. Sjå meir informasjon lengre nede på sida.